2009. február 7., szombat

Mai fő művem............


Másfél kilós, rozsos, nem morzsalékos ezért ez egész héten ehető
állagú marad.
Kettőnknek ez bőven elég.
Kóstolták már erről a féltekéről is, és izlett.
Most az egész lakást bejárta az finom friss kenyér illata.
A mindennapi kenyerünk már megvan.
Minden gyerekünk, unokánk hogylétéről tudunk.
Mi ketten itthon vagyunk együtt egymásért.
Most folytathatom az apróságaim készitését.
Kell még valami a boldogsághoz?

13 megjegyzés:

Bea írta...

Kis anyagdarabkák? :)
Élesztővel készült, vagy kovásszal?

MARIKA írta...

kenyered van, anyagod van, család rendben,ötleted neked bőven van tényleg kell ennél több ?

zazálea írta...

Mindened megvan.

Princi írta...

Boldog, jó és ügyes ember vagy, ez a lényeg! Ja, és főleg hogy a blogosokkal is megosztod mindazt, amid van!!!

mammka írta...

Gyönyörű volt ez a beírásod!!!!!mint egy vers prózában!
A kenyér,meg egyenesen mesés!!!!Miben sütötted,hogy ilyen kerek lett?Na,lehet,hogy ez buta kérdés.:)
Szívenütött:minden gyerekünkről tudunk....akkor vagyok én is nyugodt,ha ők jól vannak.

Abile írta...

Boldog ember vagy és mi is szeretünk!! :o))

mmama írta...

Ó Lányok ! mi lett a kenyérből...
Köszönöm a megnyilvánulásokat, tényleg nem sok kell a boldogsághoz.
Az én mentalitásom a balesetünk után változott meg gyökeresen. Üzenetnek véltem. Nem maradtunk ott, még dolgunk van, és ezt hiszem ma is.
Egyébként a kenyér nem élesztős, és
egy nagy kétfüles zománcos tálban sült, ami örökség.

martina írta...

Gyakran sütünk mi is kenyeret, az illata régi emlékeket idéz.
A Tied szebb, mert nem gépben sült.

Juhizs írta...

Szerintem se hiányzik semmi ;-)
Az én lányom is szokott időnként házi kenyeret sütni, az a "bajom" vele, hogy csodálatos és ezért többet eszik belőle az ember, mint egy normál kenyérből...

Szera írta...

Boldog ember, aki így tud írni!

Amaranta írta...

Örülök, hogy jól vagy! A kenyered is mosolyog. A receptjét nem osztanád meg velünk?

mmama írta...

Amaranta a kenyér :
1 kg rozs kenyér liszt
30 dkg fehér kenyér liszt
2 szem krumpli a saját főző vizébe törve, só izlés szerint.
Ezeket jól kidagasztjuk, majd egy órát meleg helyen pihentetjük.
Ekkor átgyúrjuk, és még fél órát a sütőformában pihentetjük.
Előmelegitett sütőben egy órát sütjük 180 fokon, mielőtt betesszük megvágjuk a tetejét.
A sütőből kivéve vizzel megkenjük a héjját, és rácsra helyezzük.

Péter bácsi írta...

Ez a kenyér nagyon kívánatos.Jó ropogós lehet, a puhát nem szeretem.